Home Modele noi Oficial: Noul Volkswagen ID.5, primul SUV Coupe electric de la VW

Oficial: Noul Volkswagen ID.5, primul SUV Coupe electric de la VW

de Dan Damian
Volkswagen ID.5 Pro Performance and ID.5 GTX

După câteva luni de teasing, VW a prezentat noul Volkswagen ID.5, fratele lui ID.4, dar primul SUV Coupe electric din portofoliul constructorului german.

Practic, noul Volkswagen ID.5 este strâns legat vizual de ID.4, dar vine cu partea spate mai plonjată, tipică SUV-urilor Coupe, în vreme ce platforma tehnică este identică. De fapt, este și mai strâns legat, din punct de vedere conceptual, de Skoda Enyaq Coupe, modelul ceh care va fi prezentat oficial la începutul anului viitor. ID.5 are cam aceeași parte spate ca ID.4, dar și câteva diferențe, cum ar fi luneta “curată”, fără încadrarea pe care o vedem la ID.4, dar și eleronul integrat în hayon, prezent doar la noul ID.5. Cum a influențat noul desen al plafonului și al părții posterioare capacitatea de transport? Cu 12 mm mai puțin loc la cap în cazul pasagerilor de pe locurile din spate, iar portbagajul a câștigat 6 litri (549 litri) comparativ cu ID.4, în condițiile în care, la 4.599 mm lungime, ID.5 este cu 15 mm mai lung decât fratele său mai convențional. Doar versiunea sportivă GTX (4.582 mm) este cu 2 mm mai scurtă decât ID.4. Datorită siluetei mai dinamice, coeficientul lui Volkswagen ID.5 este de doar 0,26 (0,27 pentru GTX).

Volkswagen ID.5 Pro PerformanceInteriorul este absolut identic cu cel al lui ID.4, sistemul multimedia rulează software-ul 3.0, iar datorită comunicării Car2X, siguranța ar trebui să fie la cel mai înalt nivel. Ce presupune Car2X? Datele emise de vehicule compatibile și semnalele emise de infrastructură, pe o rază de 800 metri, pot fi interpretate aproape instantaneu pentru a identifica ambuteiaje, lucrări pe traseu, etc. Sigur, asta când și infrastructura va fi inteligentă, nu doar mașinile.

Volkswagen ID.5 Pro PerformanceGama de motorizări este, cum altfel, identică cu cea a lui ID.5. Astfel, noul Volkswagen ID.5 are o versiune de bază 174 CP (Pro) cu tracțiune spate și 520 km autonomie, apoi urmează versiunea de 204 CP (Pro Performance), tot cu tracțiune spate și tot cu 520 km autonomie, iar sportivul GTX vine cu 299 CP din două motoare și cu tracțiune integrală. GTX are autonomie de 480 km și este singura versiune cu viteza maximă de 180 km/h, restul fiind limitate la 160 km/h.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.