Home Știri Piața auto europeană: februarie la cel mai scăzut nivel din ultimii 42 de ani

Piața auto europeană: februarie la cel mai scăzut nivel din ultimii 42 de ani

de George Grosu

Cota de piață a modelelor cu propulsie electrică crește la un nivel record de 11%. Producătorul american Tesla ocupă primele două poziții în clasament cu modelele Tesla 3 și Tesla Y, urmate de modelul italian Fiat 500e.

Vești bune dar în același timp mai puțin bune pentru piața auto europeană în luna februarie. Luna trecută, înmatriculările de automobile noi pe vechiul continent au înregistrat un record minim cu total de doar 794.600 de unități. Acest rezultat înregistrat este cu 5,4% mai mic decât volumul înregistrat în luna februarie din anul 2021, cu 25% mai mic decât în ​​aceeași lună a anului 2020 și cu 30% mai mic decât în ​​februarie 2019. Datele furnizate de JATO Dynamics indică faptul că luna trecută a fost cea mai scăzută lună februarie din ultimii 42 de ani.

Motivele sunt destul de bine cunoscute publicului: deficitul de semiconductori și impactul războiului din Ucraina asupra disponibilității pieselor pentru producția de automobile în fabricile europene. Cumpărătorii pur și simplu găsesc cu greu să achiziționeze automobile noi.

Cu toate acestea, există cel puțin și un rezultat pozitiv pentru piața auto europeană în luna februarie. Astfel, cererea de automobile având propulsie pur electrică a crescut cu 77% în cursul lunii februarie, ajungând la un total de 87.400 de unități și ducând cota de piață la un record de 11%. Procentul crește la 19,5% prin adăugarea înmatriculărilor PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle). În urmă cu un an, acest tip de automobile reprezentau 13,4% din totalul înmatriculărilor, în timp ce în urmă cu doi ani, în februarie 2020, cota lor de piață era de 6,3%.

Deși nu sunt calcule relative pentru sfârșitul trimestrului, Tesla este liderul pe segmentul automobileleor full electrice cu aproape 15.800 de unități, în creștere cu 188% față de februarie 2021. Acest rezultat reprezintă o cotă de 18,1% față de 11,1% anul precedent, ceea ce înseamnă că modelul Tesla Y confirmă estimările făcute de conducerea americană și înregistrează progrese în toată Europa. De altfel, împreună cu modelul Tesla 3 aflat pe prima poziție, cucerește podiumul celor mai bine comercializate automobile electrice pe parcursul lunii februarie.

În mod surprinzător, al treilea cel mai bine comercializat model BEV (Battery Electric Vehicle) de pe piața auto europeană, a fost modelul italian Fiat 500e, cu 3.800 de unități, în creștere cu 74%. Fiat-ul 500e a reprezentat 38% din vânzările totale ale modelului Fiat 500, înregistrând totodată un rezultat bun pentru un automobil la acest preț. Pe următorul loc în clasament s-a poziționat Kia e-Niro, ale cărui vânzări s-au îmbunătățit în ultimele luni, în ciuda faptului că a doua generație a fost deja prezentată. Ofertele promoționale dar și anii de experiență ai producătorului sud-coreean în acest segment de piață au permis acestui model Kia să-și mărească volumul de vânzări cu 29%, până la aproape 3.500 de unități.

Poziția a cincea în acest clasament a fost ocupată de alt model sud-coreean, Hyundai Ioniq 5 și considerată un record pentru acest crossover care a fost lansat în toamna anului trecut. Acesta fost capabil să depășească modele rivale consacrate precum: Volkswagen-ul ID.4, Skoda Enyaq și Kia EV6. De fapt, aceste două modele sud-coreene au permis producătorilor asiatici Hyundai și Kia să se poziționeze înaintea producătorului german Volkswagen în clasamentul pe mărci. Producătorul german a înregistrat scăderi mari pentru modelele ID.3 (-40%) și e-up! (-65%), datorate în primul rând problemelor din fabrici legate de criza componentelor.

Dintre modelele electrice disponibile în urmă cu un an, remarcăm o creștere importantă a modelelor Mini Hatch electric (+ 92%), Polestar 2 (+ 72%), Volvo XC40 (+ 91%), Citroën C4 (+ 221%), Mercedes EQC (+ 92%), Porsche Taycan (+ 73%), Audi e-tron GT (+ 125%), Mercedes EQV (+ 89%).

Tot în februarie, importanța automobilelor cu emisii scăzute a fost mai evidentă la unele mărci decât la altele. De exemplu, modelele electrice au reprezentat 25% din volumul Hyundai în februarie. Acesta este cel mai mare procent dintre primele 10 mărci mainstream, urmate de Kia (23%) și Peugeot (18%). În schimb, modelele BEV reprezentau 4% în cazul lui Toyota, 9% pentru Citroen și 10% din Skoda. Dintre mărcile premium, procentul crește la 32% pentru BMW și 34% pentru Mercedes.

Foto: Producători

Tesla Model 3
Tesla Model 3
Tesla Model Y
Tesla Model Y
Fiat 500e
Fiat 500e

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.