Home Modele noi Porsche Taycan facelift: Mai puternic și autonomie mai mare

Porsche Taycan facelift: Mai puternic și autonomie mai mare

de Dan Damian
Porsche Taycan facelift

Porsche a prezentat noul Porsche Taycan facelift, în toate cele trei versiuni de caroserie. Primul model electric Porsche este mai puternic, se încarcă mai repede și are autonomie mai mare.

După 4 ani de producție, Porsche a vândut 150.000 de exemplare Taycan, iar acum a operat un facelift foarte intensiv din punct de vedere tehnic. La nivel estetic, modificările sunt minore și constau doar în reinterpretarea discretă a unor linii, adică poți trece foarte ușor peste ele.

Porsche Taycan facelift

Nici la interior nu s-a produs vreo revoluție, ci s-a schimbat ușor grafica celor trei display-uri (cel din dreapta este opțional) și au fost adăugate noi funcții. Însă, Porsche oferă acum un echipament standard mai bogat. Astfel, toate versiunile Taycan vin acum cu buton pentru modurile de condus (pe volan), iar pentru modelele echipate cu pachetul Chrono și Performance Battery Plus pe acest comutator există și un buton pentru depășiri. Lumina ambientală, sistem ParkAssist cu cameră video, scaune față încălzite, pompă de căldură cu un nou sistem de răcire, încărcare prin inducție pentru telefon, toate acestea sunt echipamente standard acum.

Toate modelele cu facelift vin acum cu suspensia pneumatică activă în echiparea standard. Opțional, pentru modelele cu două motoare, poate fi comandat sistemul Porsche Active Ride.

Porsche Taycan facelift

Este foarte important de spus că după facelift, Porsche păstrează toate cele trei versiuni de caroserie, adică modelele Sport Turismo și Cross Turismo, pe lângă berlina Taycan. În cazul tuturor motorizărilor puterea a trecut. De exemplu, modelul Taycan de bază produce acum cu 60 kW mai mult (adică 490 CP). și accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, cu 0,6 secunde mai puțin decât până acum.

La cealaltă extremă, Taycan Turbo S oferă cu 140 kW mai mult la activarea sistemului Launch Control, ceea ce duce puterea maximă la 952 CP. Accelerația 0 – 100 km/h este posibilă acum 2,4 secunde, cu 0,4 secunde mai puțin decât înainte.

Porsche Taycan facelift

Bateria mare (Performance Battery Plus) are acum o capacitate de brută de 105 kWh, în condițiile în care înainte capacitatea era de 93 kWh. Asta face ca autonomia să crească de la 504 km la 678 km, o creștere de 35%. Și nu doar atât, Porsche a mărcii și capacitatea de încărcare, de la 270 kW la 320 kW. Bateria poate susține acum o capacitate de încărcare la peste 300 kW timp de până la 5 minute, apoi păstrează o capacitate mare de încărcare chiar și la temperaturi mai joase decât până acum. Asta reduce aproape la jumătate timpul de încărcare de la 10 la 80%. Dacă la modelul de până acum acest timp era de 37 minute (10 – 80%) în condițiile unei temperaturi ambientale de 15 grade Celsius, acum aceeași performanță este posibilă în 18 minute, în condițiile în care bateria are o capacitate mai mare.

Nu în ultimul rând, pe partea de eficiență, Porsche a mărit capacitatea maximă de recuperare la decelerații de la viteze mari, aceasta crescând de la 290 la 400 kW.

Porsche Taycan facelift va fi disponibil începând cu primăvara acestui an.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.