Home ȘtiriProiecte secrete Skoda Enyaq facelift cu o nouă parte frontală în 2025

Skoda Enyaq facelift cu o nouă parte frontală în 2025

de Răzvan Măgureanu
Skoda Enyaq facelift 2025

Skoda a anunțat acum trei săptămâni planurile de electrificare pentru următorii 3 ani. Pe lângă trei SAUV-uri electrice noi și un break electric, în 2025 urmează faceliftul lui Skoda Enyaq și Enyaq Coupe.

Computer picture: Christian Schulte

Cu peste 100.000 unități Enyaq și Enyaq coupe vândute până în acest moment, cele două modele electrice de la Skoda au cunoscut un imens succes. De aceea, Skoda intensifică procesul de electrificare și va investi 5,6 miliarde euro în programul de modele pentru 2023-2026. Pe lângă trei SUV-uri electrice și un break electric, Skoda va reîmprospăta în 2025 bestseller-ul Enyaq atât în versiunea SUV cât și SUV coupe.

Prezentăm acum primele imagini retușate pe computer ale faceliftului lui Skoda Enyaq. Întrucât primul model care va beneficia de noua filozofie de design Modern Solid este SUV-ul de clasă mare bazat pe conceptul Vision 7S care va apărea în 2026 iar faceliftul lui Enyaq apare în 2025, cu un an mai devreme, Enyaq nu va prelua noua parte frontală propusă pentru Vision S.

În schimb, se observă o schimbare majoră, în stil Tesla, în sensul că grila radiatorului (opțional iluminată la actualul model) va dispărea și Enyaq va avea un look mai futurist similar într-o oarecare măsură cu partea frontală de la noul Hyundai Kona sau unele modele Nio.  De asemenea, și farurile vor fi mai subțiri.

Și pe partea tehnică se pregătesc unele noutăți. Foarte probabil, și Skoda Enyaq va primi noul motor de 286 CP introdus recent pe VW ID.7 și VW ID.Buzz LWB care va îl va înlocui pe cel de 204 CP și de pe VW ID.Buzz cu ampatament normal. De asemenea, este posibil să vedem și noua baterie mai mare, de 86 kWh, ca opțiune la cele actuale, de 58 și 77 kWh.

Datorită faptului că în 2024 apare Skoda Elroq, SUV-ul plasat în gamă sub Enyaq, este posibil ca Enyaq să fie poziționat mai sus, având în vedere creșterea de performanțe și de autonomie. Pe de altă parte, Skoda Enyaq trebuie să își păstreze avantajul de preț într-un segment în care Tesla Model Y a pus mare presiune pe competitorii săi printr-o politică agresivă de preț.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.