Home ȘtiriProiecte secrete Patru noi modele electrice Skoda până în 2026

Patru noi modele electrice Skoda până în 2026

de Răzvan Măgureanu
modele electrice Skoda 2023-2026

Skoda a dezvăluit planul de modele electrice Skoda pentru următorii trei ani. Astfel, până în 2026 se vor lansa nu mai puțin de patru modele electrice noi printre care un break, un SUV de clasă mică, un SUV compact și un SUV de clasă mare cu șapte locuri. La acestea se adaugă faceliftul lui Enyaq și Enyaq Coupe. 

După succesul uriaș al gamei Enyaq formată din SUV și SUV-coupe (peste 100.000 de vânzări în doi ani), Skoda nu a mai lansat niciun model electric. Acum însă, cehii plănuiesc o ofensivă de proporții, urmând să investească 5,6 miliarde euro în electromobilitate până în 2027. Iată în continuare programul de modele și datele de lansare.

SUV compact: Skoda Elroq
Sub Enyaq Skoda plănuiește un SUV mai compact, care va fi echivalentul electric al lui Karoq. Sub proiectul “Compact” se ascunde SUV-ul Elroq (de la electric și Karoq) dar nu va fi foarte compact urmând să aibă circa 4,50 metri lungime. Așa cum era de așteptat, Elroq se bazează pe platforma MEB a Grupului VW la fel ca și Enyaq astfel că va utiliza bateriile de 58 kWh și 77 kWh de la Enyaq. Elroq se va lansa în 2024 și va fi primul model al noii ofensive electrice.

Skoda ElroqSkoda Elroq

SUV de clasă mică 
Cu numele de cod “Small”, în 2025 va debuta cel mai mic SUV electric Skoda, model realizat în comun cu Cupra Urban Rebel și VW ID.2 pe platforma MEB simplificată cu tracțiune față.  Skoda promite un preț de circa 25.000 euro pentru SUV-ul lung de 4,19 metri care va avea un portbagaj spațios cuprins între 460 și 1400 litri. Cel mai mic SUV electric Skoda se va produce în uzina Seat din Spania începând cu 2025.

Skoda SUV clasă mică SmallSkoda SUV clasă mică Small

SUV de clasă mare cu șapte locuri
În viitor, cel mai mare model electric de la Skoda va fi modelul cu șapte locuri cu numele de cod “Space”. Acesta este versiunea de serie a conceptului “Skoda Vision 7S” – un SUV lung de 4,90 metri , cu opțiune de șapte locuri. Acesta se va produce în Cehia și va debuta în 2026.

Skoda Space Vision 7SSkoda Space Vision 7SSkoda Space Vision 7S

Break compact: Skoda “Combi”
Pe lângă SUV-uri Skoda are în plan să ofere și o versiune break deoarece cehii nu vor să renunțe la bestseller-ul Octavia odată cu noua eră electrică. Astfel, Skoda are în plan să dezvolte un break electric cu o lungime de 4,70 metri care să ofere un spațiu interior și un volum al portbagajului cel puțin la fel de mari ca ale modelului Octavia cu propulsie convențională. Octavia Combi electrică este plănuită să apară în 2026.

Skoda Combi electricSkoda Combi electric

Skoda Enyaq și Enyaq Coupé facelift
Skoda Enyaq și Enyaq Coupé vor trece printr-un facelift profund în 2025. La nivel de design, cele două modele vor adopta noul limbaj de design “Modern Solid”, care va fi utilizat de toate viitoarele modele electrice Skoda. De asemenea, ambele modele vor beneficia de platforma MEB modernizată.  dar ar putea porni și cu tehnologia MEB, care a fost modernizată până atunci.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.