Home ȘtiriProiecte secrete Tesla Model 2 ar putea fi anunțată pe 1 martie

Tesla Model 2 ar putea fi anunțată pe 1 martie

de Răzvan Măgureanu
Tesla Model 2 hatch compact 2023

Tesla Model 2 ar putea fi anunțată pe 1 martie când Elon Musk va prezenta în cadrul Investor Day a treia generație a platformei electrice. 

Tesla cochetează cu ideea unui model compact încă din 2020 când a prezentat o schiță oficială a unui astfel de model. Atunci, Elon Musk spunea că acest model ar putea veni pe piață în circa trei ani ceea ce înseamnă 2023.

Acum câteva zile, Tesla a prezentat un film pe youtube  în care apar mai multe schițe printre care se observă și un model compact cu alura unui hatch clasic, similar lui VW ID.3.  Elon Musk se referea la acest model compact ca la o mașină de 25.000 USD, un preț mult mai mic decât al actualului VW ID.3 care începe de la peste 40.000 euro.

Revista britanică Autocar spune că la întâlnirea investitorilor Tesla din 1 martie 2023 Tesla va prezenta cea de-a treia generație a platformei sale electrice și că noul model compact ar putea fi primul model Tesla pe această platformă.

Musk a afirmat că noua platformă este mult mai eficientă și astfel Tesla va putea reduce costurile de producție oferind un model compact la un preț foarte atractiv.
În prezent, cel mai ieftin Tesla Model 3 cu bateria mică de 60 kWh costă 44.990 euro înainte de subvenții în timp ce Model 3 Long Range cu bateria mare de 75 kWh ajunge la 52.990 euro.

Tesla a vândut anul trecut 1,3 milioane mașini și a înregistrat un profit bun de 24,3%, cel mai bun din întreaga industrie auto. Anul acesta, tesla vrea să vândă 1,8 milioane mașini.

Musk nu a spus cum se va numi noul model compact dar zvonurile vorbesc despre Tesla Model 2, ceea ce pare logic. Din schițele publicate de Tesla pe Youtube se observă o siluetă foarte aerodinamică, ca o picătură de apă, cu o linie a acoperișului puternic curbată, ca la un coupe, console foarte scurte și roți de diametru mare.

Tesla Model 2 schiță 2020Tesla Model 2 hatch compact 2023Tesla Model 2 hatch compact 2023Tesla Model 2 hatch compact 2023

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.