Home Știri (Video) „From America, with SUV love”: e-tron, Mojave Sand Edition sau Rabbit Edition

(Video) „From America, with SUV love”: e-tron, Mojave Sand Edition sau Rabbit Edition

de Aurel Niculescu

Germanii s-au mutat de la Ingolstadt tocmai în San Francisco, California pentru a prezenta primul lor model complet electric – SUV-ul e-tron, locația prezentării și prețul local fiind cu „dedicație”, în mod evident, pentru Tesla Model X.

Au trecut vremurile când producătorii clasici se luptau doar între ei – acum, pentru a concura în segmente noi precum cel al modelelor complet electrice, trebuie să ia în vizor companii precum Tesla, un fost startup care acum este una dintre cele mai valoroase companii din sectorul tech. Și am spus sectorul tehnologiei deoarece Tesla nu mai este demult doar un constructor de automobile – ci un adevărat conglomerat dedicat energiei verzi. Astfel, nu este de mirare că Audi a ales să prezinte primul său SUV complet electric chiar „acasă” la Tesla, în California – iar prețul de pornire local, de $74.800 este cu puțin mai jos decât cel mai ieftin Model X, versiunea 75D, care începe de la $79.500.Avem de-a face cu un SUV de mărime medie spațios, cu spațiu pentru cinci persoane, gândit nu doar să facă față modelului american, ci mai ales să continue „războiul” triumviratului german – Mercedes a prezentat la rândul său versiunea de serie EQC iar BMW a dezvăluit conceptul Vision iNext. Audi vizează aceeași țintă premium ca întotdeauna, cu e-tron dotat cu două motoare electrice, o nouă generație a sistemului de tracțiune integrală quattro – special pentru modul EV și cu distribuție complet variabilă între punți – aerodinamică specifică și o multitudine de inovații. La acest capitol am putea nota sistemul electro-hidraulic de frânare, o premieră mondială, oglinzile exterioare „virtuale” – cele clasice au fost înlocuite cu camere video – sau aranjamentul pe „etaje” al celulelor acumulatorilor.Bateria, lungă de 2,28 metri și înaltă de doar 34 cm a fost amplasată sub habitaclu și este formată din 12 celule, operând la un voltaj de 396V și fiind capabilă să stocheze 95 kWh – autonomia nu a fost anunțată oficial încă, dar știm câteva date despre performanțe. Astfel, cele două motoare electrice vor oferi un total de 355 CP pentru a atinge 100 km/h în 5,9 secunde și o viteză maximă de 200 km/h. Reîncărcarea este unul din cele mai importante atu-uri ale noului e-tron, deoarece Audi a avut grijă să ofere cele mai bune opțiuni actuale – „wallbox” de 9,6 kW AC pentru acasă sau încărcare rapidă la stațiile publice DC cu până la 150 kW, ceea ce înseamnă doar 30 de minute pentru un nivel de 80%.


Americanii care nu vor să renunțe la modelele pickup truck clasice au o nouă opțiune de la Ram – noul Power Wagon Mojave Sand Edition – pachet disponibil pentru modelul heavy duty Ram 2500 Power Wagon. Cu un look potrivit pentru o incursiune potrivită în deșert, noua ediție specială va fi produsă în doar 1500 de exemplare, aducând cu sine nu doar culoarea Mojave Sand ci și alte elemente vizuale: jante de 17 inch negre, opțiunea Heavy Duty Luxury Group oferită standard, sistemul de infotainment de top cu ecran de 8,4 inch, sau iluminat LED în benă.


Zilele trecute am aflat despre Beetle că se pregătește de retragerea de pe piața nord-americană, iar acum este timpul să „țopăim” încă odată pe alee nostalgiei: Volkswagen of America a pregătit o nouă ediție specială pentru Golf, una care ne amintește direct de moștenirea primei generații. Astfel, americanii vor avea parte pentru MY2019 de GTI Rabbit Edition, care aduce în principal schimbări estetice și un plus de echipamente. Toate versiunile GTI vor avea parte și de un „upgrade” mecanic – propulsorul pentru SUA trece de la 220 la 228 CP, frânele de la Golf R sunt prezente și aici, în timp ce un diferențial mecanic va îmbunătăți din plin tracțiunea.


Și pentru că nu ar trebui să treacă nici o zi fără o noutate de la noi de pe continent, am aflat de la Mercedes-Benz despre debutul pe piață a noii opțiuni „accesibile” Mercedes-AMG GT 43 în zona coupé-urilor cu patru portiere de performanță. Mercedes-AMG a prezentat modelul GT 4-Door în versiunile GT 53, GT 63 și GT 63 S – iar acum își face apariția în gamă versiunea de bază, care împarte propulsorul de 3 litri turbo cu șase cilindri în linie cu GT 53, însă nu are parte de același rating de putere. Față de cei 435 CP / 520 Nm ai modelului GT 53, noul AMG GT 43 oferă 367 CP și 500 Nm – în continuare suficient de mult pentru a face parte din „clubul celor 4 secunde”: 100 km/h sunt atinși în doar 4,9 secunde, în drum spre viteza maximă de 270 km/h. Dotările rămân de top – tracțiune integrală 4Matic+, transmisia automată cu 9 trepte, sau sistemul mild hybrid EQ Boost.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.