Home Știri (Video) Zombie… la volan, Hoonicorn, un Crăciun colorat și ceva siguranță

(Video) Zombie… la volan, Hoonicorn, un Crăciun colorat și ceva siguranță

de Aurel Niculescu
https://youtu.be/yViOeBLgyPI

Ford continuă în Europa campaniile sale de prevenire a întâmplărilor nefericite la volan, peste ocean prietenii de la „The Hoonigans” ne vorbesc despre faimosul Hoonicorn V2 și Gymkhana Ten, în timp ce Opel se gândește deja la Moș Crăciun. Iar Toyota la etape… de siguranță.

Cu toții știm foarte bine care pot fi cunoștințele condusului în stare de ebrietate. Însă Ford evidențiază pericolele condusului în condiții de oboseală – un factor major în 1 din 5 accidente rutiere – cu ajutorul unui “Costum care simulează somnul”. Potrivit experților, lipsa somnului pe perioade mai mari de 18 ore poate afecta abilitățile până la un nivel comparabil cu depășirea limitei acceptate pentru consumul de alcool în multe țări. Americanii au creat “Costumul care simulează somnul”, ce le permite celor care îl testează să experimenteze efectul debilitant pe care îl poate avea oboseala. Accidentele rutiere reprezintă principala cauză de deces în rândul tinerilor, iar compania va integra un exercițiu de testare a Costumului în cadrul programului gratuit Driving Skills for Life, prin care sunt instruiți tinerii șoferi între 18 și 24 de ani.Peste ocean, Ken Block și echipa lui este ocupată cu pregătirile de lansare a materialului aniversar Gymkhana TEN – însă mai are timp și pentru fani. Spre exemplu, „The Hoonigans” și-au adus aminte că au cam uitat să ne ofere toate detaliile despre Hoonicorn V2, apărut deja de ceva timp. Monstrul de Mustang din 1965, sub bagheta regizorală a lui Vaughn Gittin, Jr., sărea pe atunci de la 845 la 1400 CP… iar acum avem ocazia să descoperim exact cum s-a înfăptuit scenariul.

Suntem din ce în ce mai aproape de momentul în care vom afla dacă am ajuns pe lista celor cuminți a lui Moș Crăciun. Opel a decis să-i ofere acestuia un „catalog” de ajutor – pentru a rezolva cu eficiență dorințele celor mai mici (sau mari) fani ai mărcii germane. Totul va fi extrem de simplu – Opel a pus online întreaga sa gamă de produse din Opel Collection. Noi ne-am ales deja preferatele… Și am avut de unde alege, de la carnețele legate în piele, la ochelari de soare sau ceasuri, dar și de la prosoape cu glugă la „Fritz the Opel Teddy” sau mini-automobilul Opel.


Toyota nu este preocupată doar de hibridizarea industriei auto. Japonezii sunt conștienți că trebuie să ofere și un nivel ridicat de siguranță, iar de acest aspect se ocupă suita Toyota Safety Sense, introdusă în 2015. Aceasta a atins o bornă de hotar majoră, recent, consemnând echiparea a nu mai puțin de 10 milioane de automobile Toyota la nivel global. Toyota Safety Sense este un pachet disponibil, la ora actuală, în peste 68 de țări și regiuni, prezent în 90 % din automobilele noi vândute în Japonia, America de Nord sau Europa – și cu o expansiune programată la 100 piețe până în 2020. Cea mai nouă generație a sistemelor integrate conține de acum și noul sistem Lane Trace Assist (LTA) – un precursor al sistemelor semi-autonome.

https://youtu.be/yViOeBLgyPI

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.