Home Modele noi Dacia Duster pick-up facelift: Mai elegantă

Dacia Duster pick-up facelift: Mai elegantă

de Răzvan Măgureanu
Dacia Duster pick-up 2023

Romturingia, firma care produce Dacia Duster pick-up, a operat un facelift care se bazează pe faceliftul lui Duster dar vine și cu elemente de design noi. 

Lansat în 2020, Dacia Duster pick-up a primit un facelift de curând care se bazează pe faceliftul lui Duster. Acesta include stopurile noi cu semnătura în formă de Y și noua identitate a mărcii cu noua siglă Dacia.

Însă au apărut suplimentar și noi elemente de design. În primul rând, a apărut un element de protecție la aripile și ușile spate cu inscripția pick-up pe el. De asemenea, bena are două elemente de protecție laterale foarte bine integrate în linia caroseriei.

Opțional se pot comanda diverse accesorii cum ar fi bare de amarare la marginile benei, scări laterale sau hardtop ce oferă un volum de 1000 litri.

Pentru cei ce utilizează Dacia Duster Pick-up în teren foarte accidentat, sunt disponibile scut de protecție pentru motor, cutie și injectoarele AdBlue (doar la diesel), scut de protecție EGR (doar la diesel) și scut de protecție pentru rezervorul de combustibil. Tot opțional se pot comanda bull bar în față și cârlige de fixare în benă.

Dacia Duster Pick-up este disponibilă cu motorul diesel 1.5 dCi de 115 CP și cu motorul pe benzină 1.3 TCE cu 150 CP, ambele în combinație cu tracțiune integrală.

Bena are o lungime de 1650 mm în timp ce lățimea acesteia variază între 970 mm între pasajele roților și 1350 mm. Panourile benei sunt realizate din materiale compozite fixate cu adezivi structurali.  Oblonul benei este realizat de Romturingia din materiale compozite și o structură metalică care păstrează designul exterior al hayonului de la SUV incluzând și a treia lampă stop. Astfel, oblonul se deschide la 90 grade.

Datorită rigidizării suplimentare dintre montantul central și cel spate și în zona podelei benei, caroseria lui Duster pick-up este mai rigidă decât a SUV-ului Duster și în plus pick-up-ul este și mai ușor cu câteva zeci de kilograme.

Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023Dacia Duster pick-up 2023

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.