Home Știri Dacia Spring este cel mai eficient EV testat în 2022 – Green NCAP

Dacia Spring este cel mai eficient EV testat în 2022 – Green NCAP

de Dan Damian
Dacia Spring cu noul logo_1

Organizația Green NCAP a declarat modelul Dacia Spring ca fiind cel mai eficient model electric testat pe parcursul anului trecut.

Green NCAP, organizație care testează impactul mașinilor (electrice și termice) asupra mediului, a făcut topul modelelor cu cele mai bune rezultate, testate anul trecut, iar Dacia Spring s-a clasat pe primul loc. Primul EV Dacia a obținut 5 stele la testele Green NCAP, care au rezultat din obținerea punctajului maxim la secțiunea Clean Air Index și tot punctaj maxim la Grenhouse Gas Index. La secțiunea Energy Efficiency Index, Dacia Spring a obținut 9,8 puncte din 10.

Avantajele Daciei Spring, în viziunea Green NCAP, constau în faptul că mașina este foarte ușoară (970 kg), așadar și foarte eficientă la nivelul consumului de energie. În testele de laborator ale Green NCAP, Dacia Spring a obținut un consum de 16,2 kWh/100 km la rece și 22,5 kWh/100 în mediu rece.

Media calculată este de 18,5 kWh/100 km, caz în care autonomia ajunge la 180 km. În cel mai dur scenariu, rularea pe autostradă, s-a înregistrat un consum de 23 kWh/100 km și autonomie de 141 km.

Dacia Spring

 

Specialiștii Green NCAP au mai arătat faptul că 89% din energia extrasă din rețea pentru încărcarea bateriei este disponibilă  la ieșirea din baterie, ceea ce indică procese eficient de încărcare/descărcare. Testele au arătat că Dacia Spring este prietenoasă cu mediu nu doar datorită absențeiemisiilor locale, ci și consumului redus de energie (în condițiile în care energia electrică din Europa este obținută, majoritar, din surse nepoluante).

Ca urmare, Spring – care a primit un punctaj general de 9,9 –  a depășit Tesla Model 3 (punctaj general de 9,8), dar și modelele Renault Megane E-Tech Electric, Cupra Born și NIO eT7 (fiecare cu punctaj general de 9,6).

Testul a fost efectuat anul trecut, așadar rezultatele sunt valabile pentru modelul Spring cu motorul de 45 CP, nu pentru Dacia Spring Extreme, cu 65 CP, versiune lansată recent.

Green NCAP este organizație independentă aflată sunt umbrela EuroNCAP, care testează siguranța pasivă și activă a mașinilor și unde Dacia Spring a obținut o singură stea.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.