Home Auto Shanghai Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: primul Maybach electric din istorie

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: primul Maybach electric din istorie

de Răzvan Măgureanu
Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Echivalentul electric al lui Mercedes-Maybach GLS 600, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV este primul Maybach electric și a fost prezentat la salonul de la Shanghai. Se bazează pe platforma EVA II de la EQS SUV și este un EQS superluxos cu patru locuri.

Prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Munchen în toamna anului 2021, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV este primul SUV electric super-lux și primul Maybach electric. Astfel, până la apariția unui eventual Rolls-Royce Cullinan electric sau Lamborghini Urus electric, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV nu are niciun concurent.

Ca și în cazul altor modele Maybach, vopseaua în două culori este opțională. Grila tradițională Maybach Black Panel, cu benzi cromate verticale, este complet închisă. O bară cromată pe toată lățimea mașinii cu inscripția Maybach se întinde  deasupra farurilor, iar prizele de aer laterale inferioare au sigla Maybach gravată în ele. SUV-ul Mercedes-Maybach EQS 680 nu are sigla Maybach pe capotă, ci sigla Mercedes.

Din lateral, versiunea Maybach se caracterizează prin ramele cromate din jurul geamurilor laterale și prin montantul central cromat, în timp ce logo-ul Maybach este gravat pe montantul spate. În spate, stopurile sunt conectate printr-o bară luminoasă care se întinde pe toată lățimea mașinii. SUV-ul de super lux rulează pe jante din aliaj ușor sau forjate de 21 sau 22 inchi.

În interior, uriașul ecran Hyperscreen este standard și are câteva afișaje exclusive atunci când se activează modul Maybach. Pe lângă modurile Eco, Sport, Off-road și Individual, este oferit și modul Maybach, care înlocuiește modul Confort și oferă un confort suprem pentru pasagerii din spate.

Aceștia beneficiază de sistemul MBUX High-End Rear Seat Entertainment cu afișaje de 11,6 inchi pe spătarele scaunelor din față și o tabletă în cotiera centrală care le permite să selecteze și să schimbe destinația de navigația chiar și de pe scaunele din spate.

SUV-ul Mercedes-Maybach EQS 680 este echipat standard cu tapițerie din piele Maybach Exclusive Nappa , în culoare maro espresso/maro balao și, opțional, cu tapițerie Maybach Manufaktur Exclusive Nappa în alb/gri argintiu perlat.

Configurația standard este cu două scaune executive individuale în spate, cu funcții de ventilație, masaj și încălzire a gâtului și a umerilor. De asemenea, este disponibil pachetul Chauffeur care permite deplasarea spre înainte a scaunului pasagerului față și transformarea aproape în pat a scaunului dreapta spate.

Opțional se poate comanda pachetul First Class Rear la care consola centrală se extinde până în spate. În plus, pasagerii din spate beneficiază de patru prize USB-C și două HDMI, opțional compartiment frigorific, două măsuțe  și pahare de șampanie placate cu argint.

Mercedes promite o izolare fonică excepțională datorită motoarelor încapsulate față și spate, în timp ce puntea față prinsă elastic de caroiserie cu suporturi de cauciuc. Astfel, pasagerii se pot bucura de sunetul remarcabil al sistemului Burmester 4D cu 15 difuzoare oferit standard.

SUV-ul Mercedes-Maybach EQS 680 vine standard cu  suspensie pneumatică adaptivă cu reglare a gărzii la sol pe distanța a 35 mm  și direcție integrală cu unghiul de bracaj de 4,5 grade (opțional 10 grade).

Spre deosebire de Mercedes EQS 580 4Matic, cele două motoare sincrone excitate permanent dezvoltă o putere și un cuplu superior: 658 CP și 950 Nm comparativ cu 544 CP și 858 Nm la EQS 580 4Matic. Și bateria este identică cu cea de la EQS 580 4Matic având o capacitate netă de 107,8 kWh ce îi conferă o autonomie de până la 600 km și poate fi încărcată la stațiile DC cu până la 200 kW în 31 de minute de la 10 la 80%. la stații AC se poate încărca cu până la 22 kW.

Pentru a reduce consumul de energie, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV are un sistem care decuplează motorul față când nu este nevoie de putere mai mare sau tracțiune pe toate patru roțile. Consumul  WLTP este cuprins între 22,5-24,4 kWh/100 km.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUVMercedes-Maybach EQS 680 SUV

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.