Home Modele noi Renault Clio facelift: identitate vizuală nouă și o nouă echipare de top

Renault Clio facelift: identitate vizuală nouă și o nouă echipare de top

de Răzvan Măgureanu
Renault Clio facelift 2023

La 4 ani de la lansarea celei de-a cincea generații, Renault operează un facelift la Clio care primește o parte frontală nouă și o nouă echipare de top, Esprit Alpine care înlocuiește RS Line. 

Așa cum ne-a declarat acum câteva zile într-un interviu Olivier Brosse, directorul de inginerie al lui Renault, marca franceză nu renunță la modelul de clasă mică deși mulți rivali au decis să părăsească acest segment din cauza creșterii costurilor impuse de noile norme de poluare Euro 7.

După ce Ford a decis să renunțe definitiv la Fiesta, VW și Skoda se gândesc dacă succesorii lui Polo și Fabia sunt viabili din punct de vedere financiar.

În acest context, la 4 ani de la lansarea lui Clio la salonul de la Geneva în martie 2019, Renault împrospătează Clio și continuă să ofere un motor diesel în clasa mică. De altfel, Renault are cea mai diversă ofertă de motoare sisteme de propulsie din clasa mică.

Astfel, Clio facelift poate fi cumpărat cu motorul aspirat pe benzină de 1 litru cu 65 CP și cutie manuală cu 5 trepte (SCe65), cu motorul turbo pe benzină de 1 litru cu 90 CP și cutie manuală cu 6 trepte dar și în versiune cu motor turbo de 1 litru cu benzină și GPL (TCe100) sau diesel de 1,5 litri cu 100 CP și cutie manuală cu 6 trepte (dCi100). Bomboana de pe tort este versiunea full-hibrid E-Tech cu 145 CP, sistem preluat neschimbat de la Clio de dinainte de facelift și de la Captur.

Dacă în privința motoarelor nu sunt schimbări majore, partea frontală a lui Clio este complet nouă, cu faruri noi și lumini de zi standard la toată gama care urmează fiecare forma unui jumătate de romb întors din noua siglă a mărcii. În spate stopurile au acum geam clar și au semnătură luminoasă în forma literei C. Noul Clio este disponibil în șapte culori și șase tipuri de jante de până la 17 inchi.

O altă noutate importantă este echiparea de top Esprit Alpine care înlocuiește RS Line. Aceasta vine cu scaune sport cu inscripția Esprit Alpine pe spătar, realizate într-o mare proporție din materiale reciclabile, cu steagul francez brodat pe bord în dreptul pasagerului față, pedalier din aluminiu și volan cu cusături contrastante roșii și albastre.

Planșa de bord este similară cu a modelului de dinainte de facelift dar acum chiar și versiunea de bază are standard displayul de 7 inchi pentru indicatoarele de bord, iar opțional se oferă display de 10 inchi a cărei grafică se schimbă în funcție de modul de condus ales.

Și cele două sisteme multimedia au rămas neschimbate: cu display de 7 inchi și cu display portret de 9.3 inchi și navigație (standard la Esprit Alpine). În schimb, Android Auto și Apple CarPlay sunt disponibile wireless la ambele versiuni.

Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023Renault Clio facelift 2023

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.