Home Modele noi Oficial: Noua Skoda Superb, hatch și break, benzină, diesel și PHEV

Oficial: Noua Skoda Superb, hatch și break, benzină, diesel și PHEV

de Dan Damian
Skoda Superb 2023

A patra generație Skoda Superb a fost prezentată în această seara. Modelul de clasă medie al cehilor este disponibil cu motoare pe benzină, diesel și PHEV.

La puțin timp după ce a prezentat a doua generație Skoda Kodiaq, constructorul ceh a arătat și a patra generație Skoda Superb, înrudită mult cu Kodiaq la nivelul platformei și motorizărilor. Este adevărat că Superb este încă modelul vârf de gamă Skoda, acum însoțit de Kodiaq, în segmentul SUV-urilor. Așadar, Superb arată tot ce are mai bun Skoda de oferit, la acest moment, pe piață. Și pentru că modelul de clasă medie are un public relativ conservator, cehii oferă noua generație cu gamă completă de motorizări: benzină, diesel, dar și o versiune PHEV cu autonomie electrică mare, dar și cu încărcare rapidă pentru un PHEV.

Skoda Superb 2023

Superb, lansat în 2001 (în versiune modernă) a totalizat peste 1,6 milioane de unități vândute, dar nu împărțite constant pe cele trei generații, ci într-o progresie care i-a încurajat pe cei de la Skoda. Prima generație (2001 – 2008) s-a vândut în 137.000 de exemplare, iar a doua generație (2008 – 2015) a înregistrat vânzări de 618.000 de exemplare, aceasta fiind și prima generație care a avut o versiune break (Combi). A treia generație, produsă între 2015 și 2023 s-a produs în 845.000 de unități.

Skoda Superb 2023

Designul noii generații este unul destul de… geometric. Skoda nu are neapărat un parcurs pasional al esteticii, așa că preferă calea sigură, ajutată și de strategia asemănătoare a grupului Volkswagen, căruia îi aparține integral din anul 2000. Noile faruri cu LED Matrix (cu 36 de segmente LED individuale) asigură o iluminare cu 40% mai bună decât până acum, iar noua grilă octogonală individualizează noua generație. Care este și mai aerodinamică decât precedenta. Hatch-ul are coeficientul de 0,23 (cu 10% mai redus), iar break-ul are 0,25 (cu 15% mai redus decât la precedenta generație). Volumul portbagajului a crescut, hatch-ul vine cu 645 litri (+ 20 litri), iar break-ul oferă 690 litri (+ 30 litri).

Skoda Superb 2023

Sigur, vorbim despre un model de clasă medie, dar lungimea s-ar potrivi mai degrabă unui model de clasă mare. Asta pentru că versiunea hatchback are lungimea de 4.912 mm (+ 43 mm față de generația anterioară), în timp ce break-ul este puțin mai scurt, cu 4.902 mm (+ 40 mm față de modelul anterior).

Interiorul este aproape identic cu cel al noii generați Skoda Kodiaq, singura diferență constând în linia mediană diferită a planșei de bord. Astfel, modelul constructorului ceh cehilor vine cu un tablou de bord Virtual Cockpit de 10,25 inchi (cu o nouă grafică), dar amplasat acum mai vertical, aproape floating. Acesta este completat, în premieră, de un sistem Head-up Display. Ecranul central de 12,9 inchi este chiar plutitor, amplasat la intersecția celor două linii principale ale planșei de bord. Și acesta are o nouă grafică. Schimbătorul cutiei de viteze (DSG cu 7 trepte pentru motorizările termice și DSG cu 6 trepte pentru PHEV) a fost mutat pe coloana de direcție, iar pe consola centrală vedem noile Smart Dials, cu funcții configurabile din meniul sistemului multimedia.

Skoda Superb 2023

În ceea ce privește gama de motorizări, aceasta este completă. La bază este un motor pe benzină de 1.5 litri TSI, oferit acum cu tehnologie mild-hybrid, care produce 150 CP. Tot la capitolul benzină mai este oferit un motor de 2 litri TSI, în două versiuni de putere: 204 CP și 265 CP (acesta vine, standard, cu tracțiune integrală). Dieselul de 2 litri este oferit cu 150 CP sau 193 CP (cu tracțiune integrală standard).

Skoda Superb 2023

Versiunea PHEV este disponibil doar cu tracțiune 4×2 și doar pe versiunea Combi. Acesta are sub capotă motorul de 1,5 litri TSI, care, ajutat de un motor electric, duce la o putere maximă a ansamblului de 204 CP. Bateria de 25,7 kWh (capacitate brută) este de aproape două ori mai mare decât cea a PHEV-ului generației a treia, așa că autonomia în mod strict electric este de peste 100 km, conform producătorului ceh. Bateria poate fi încărcat cu maxim 11 kW la curent alternativ (AC), ca în care se poate încărca complet, de la zero la 100% în 2, 5 ore. La DC (curent continuu), puterea maximă de încărcare este de 50 kW, astfel că bateria se încarcă de la 10 la 80% în doar 25 de minute.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.