Home Modele noi Oficial: Noul Renault Rafale, SUV Coupe cu hibrid și tracțiune integrală

Oficial: Noul Renault Rafale, SUV Coupe cu hibrid și tracțiune integrală

de Dan Damian
Renault Rafale

Renault a prezentat noul lor model de clasă medie. Renault Rafale mizează tot pe sistemul de propulsie hibrid, doar că adaugă și opțiunea tracțiunii integrale.

După Renault Megane E-Tech Electric și Renault Austral, producătorul francez vine cu noul Renault Rafale, un SUV Coupe de clasă medie care adoptă tot sistemul de propulsie hibrid de la Austral, însă va avea și o nouă versiune, mai puternică, a acestuia.

Renault Rafale, al cărui nume inspirat din aviație ar trebui să îi confere o imagine superioară, la nivelul clasei medii, este produs tot pe platforma CMF-CD, la fel ca și Austral. Doar că este o clasă mai sus, la nivelul lui Renault Espace. Renault Rafale are o lungime de 4,71 metri, și lățimea este de 1,76 metri. Înălțimea este de 1,61 metri, iar ampatamentul de 2,74 metri este exact același de la noul Renault Espace.

Renault Rafale

Designul este unul deosebit, în sensul că noul Renault Rafale nu este o copie SUV Coupe a lui Austral. De fapt, designul lui Rafale adoptă elemente de design alel Face-liftul modelului Clio (cum ar fi luminile de zi, în forma unui bumerang). În rest, chiar și la nivelul designului, este un concurent direct pentru noul Peugeot 408. Designul este semnat oricum de Gilles Vidal, fost Peugeot (vă mai amintiți de Peugeot e-Legend?), așa că poate se explică unele similitudini.

Renault Rafale

La interior, cam același lucru cu Renault Austral, adică display format din tabloul de bord (12,3 inchi) și cel central, vertical (12 Inchi), cu același sistem de operare Google Automotive.

În ceea ce privește sistemul de propulsie, noul Rafale vine cu sistemul E-Tech al lui Renault Austral Hybrid, adică cel de 200 CP, la pachet cu sistemul 4Control de tracțiune integrală. Adică la viteze sub 50 km/h, roțile spate virează în aceeași direcție, cu până la un grad, pentru a ajuat la capitolul manevrabilitate, iar la viteze mai mari, roțile punții spate virează în direcție opusă (cu până la ) pentru a puncta la stabilitate.Acum, noul Rafale va avea și o altă versiune a sistemului hibrid de propulsie, unui de 300 CP, cu tracțiune integrală dată de amplasarea unul motor electric pe puntea spate.

Noul Renault Rafale, ca va fi disponibil începând cu primele luni ale anului viitor, este produs la uzina Renault din Palencia (Spania), unde sunt, de altfel  produse și modelele Megane E-Tech Electric și Austral, cu care Rafale împarte platforma tehnică.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.