Home Modele noi Oficial: Volkswagen Taigo, primul SUV Coupe Volkswagen

Oficial: Volkswagen Taigo, primul SUV Coupe Volkswagen

de Dan Damian
Volkswagen Taigo

Constructorul german a arătat astăzi noul Volkswagen Taigo, despre care spune că este primul SUV Coupe din gama Volkswagen.

Ar putea părea o surpriză din partea Volkswagen, dar nu este. De fapt, surpriza constă doar în numele noului model, pe care, până acum, l-am știut ca Volkswagen Nivus, comercializat doar în Brazilia. Acum vine și în Europa, sub numele Taigo, cam cu aceeași imagine exterioară, dar cu mult mai multe echipamente la interior.

Volkswagen TaigoUnde stă noul Volkswagen Taigo? Este discutabil. Primul Volkswagen SUV Coupe este peste T-Cross, dacă luăm în calcul lungimea, dar și (foarte) puțin peste T-Roc, cu cei aproape 4,26 metri ai săi. Adică tot un model de clasă mică, poziționat de Volkswagen cumva între T-Cross și T-Roc, fiind construit pe platforma MQB . Noul SUV Coupe vine cu aproape același design ca Nivus, dar este tratat altfel pentru piața europeană. Farurile full LED sunt în echiparea standard (IQ.LIGHT LED matrix opțional) și, în funcție de versiune, există o bară LED care unește cele două faruri., la fel ca în cazul ultimelor modele Volkswagen.

Volkswagen Taigo - interiorInteriorul este același ca la Nivo, dar cu câteva diferențe semnificative, cum ar fi tabloul de bord digital (echipare standard) și sistemul multimedia în noua versiune MIB3, tot standard. Evident, există diferențe majore la capitolul finisare, în special în ceea ce privește partea de tapițerie, dar și la nivelul planșei de bord, a cărei zonă centrală poate fi vopsită în culoarea caroseriei. Portbagajul, în ciuda plafonului mai plonjat, oferă 438 litri, adică aproape de cei 455 litri (maxim, cu bancheta culisată maxim în față) ai lui T-Cross și chiar mai aproape de cei 445 litri ai lui T-Roc.

Volkswagen TaigoMotorizările noului Volkswagen Taigo nu sunt o surpriză. Evident, nici un diesel, fără opțiune 4×4, cu o gamă de propulsoare începând cu motorul de 1.0 litri TSI (3 cilindri), oferit cu 95 CP și 110 CP, plus motorul de 1,5 litri TSI (4 cilindri) cu 150 CP. În funcție de propulsor și de puterea acestuia, cutia de viteze poate fi manuală, cu 5 sau 6 trepte, sau automată, DSG, cu 7 trepte.

Volkswagen Taigo este produs la uzina din Pamplona, Spania și va debuta în 28 de țări europene, plus Africa de Sud și Turcia.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?