Home Modele noi Oficial: VW Touareg facelift – Ultimul act

Oficial: VW Touareg facelift – Ultimul act

de Dan Damian
VW Touareg facelift

Volkswagen a dezvăluit facelift-ul celei de-a treia generații a celui mai mare SUV din gamă. VW Touareg facelift vine cu motorizări diesel, benzină și PHEV.

Dacă în luna februarie ni-l arăta camuflat, dar cu interiorul complet, iată că VW a prezentat acum oficial facelift-ul modelului Touareg. La exterior schimbările sunt relativ discrete, dar evidente. Vorbim despre noile faruri IQ.LIGHT HD matrix, formate din peste 38.000 de LED-uri interactive (cel mai avansat sistem de lumini VW), dar și despre redesenarea părții inferioare a spoilerului, cu prize de aer mai mari. Partea din spate vine cu stopuri cu semnătură luminoasă modificată, dar și cu o bandă LED care le unește. La mijlocul acesteia, sigla VW este luminată în roșu, premieră pentru piața europeană. VW a oferit acest artificiu estetic până acum, dar doar în China și Statele Unite, în condițiile în care legislația europeană a permis recent acest lucru.

VW Touareg facelift

Interiorul este centrat în jurul sistemului Innovision Cockpit (standard), care este format din Digital Cockpit (tablou de bord digital) și sistemul multimedia Discover Pro Max. VW Touareg facelift are un control vocal mai bun, spune constructorul german, iar porturile de încărcare USB-C furnizează acum 45W (în loc de 15W până acum), pentru a permite încărcarea mai rapidă a gadget-urilor. CarPlay și Android Auto sunt disponibile wireless.

VW Touareg facelift

VW Touareg facelift vine cu modificări la setarea suspensiilor, atât cea standard, cât și cea pneumatică. De asemenea, pe plafon a fost instalat un senzor legat la sistemul electronic al mașinii. Dacă pe plafon nu se află greutate (a unui portbagaj extern, de exemplu), sistemele de siguranță activă știu acest lucru și adaptează reacțiile în consecință, pentru a face mașina mai agilă. Dacă senzorul transmisie prezența unei încărcături pe plafon, sistemele electronice, în special ESC-ul, reacționează prioritizând siguranța.

Gama de propulsoare rămâne aceeași și este formată din 5 motorizări: diesel, benzină și două versiuni PHEV. Motorul pe benzină furnizează 340 CP, există două versiuni diesel (231 și 286 CP), un PHEV de bază (381 CP) și PHEV-ul de top (462 CP), cea mai puternică versiune Touareg.

VW Touareg facelift

Toate propulsoarele sunt cuplate la cutia de viteze automată cu 8 trepte și la sistemul de tracțiune integrală 4Motion. În funcție de versiune se poate comanda și direcție integrală.

Vânzările lui VW Touareg facelift debutează imediat și aceasta este ultima intervenție asupra acestui model, pentru că el va dispărea din gamă, cel puțin în versiunea cu motorizări termice. Touareg este primul SUV Volkswagen, a cărui primă generație a debutat în 2002, iar de atunci constructorul german a vândut peste 1,13 milioane de exemplare.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.