Home Modele noi Opel Rocks-e, cel mai mic autovehicul Opel

Opel Rocks-e, cel mai mic autovehicul Opel

de Dan Damian
Opel Rocks-e

Opel a prezentat noul Opel Rocks-e, un cvadriciclu electric, care nu este altceva decât adaptarea la imaginea Opel a lui Citroen Ami.

La un an de la debutul producției modelului Citroen Ami, acesta debutează și sub sigla Opel, constructorul german încadrându-l în ceea ce numește SUM (Sustainable Urban Mobility). Opel Rocks-e vine cu mici modificări care să-l apropie de imaginea de marcă Opel, ba chiar încearcă și un Opel Vizor, partea frontală a modelelor Opel, dar nu cu mare succes. În schimb, mici elemente viu colorate, în contrast cu culoarea principală a caroseriei, fac din cel mai mic Opel un model atractiv pentru adolescenți/tineri, de altfel clienții principali cărora li se adresează. Pentru că Opel Rocks-e, fiind încadrat în categoria cvadriciclu, poate fi condus de la 16 ani, cu permis categoria B1.

Opel Rocks-eOpel Rocks-e are o lungime de 2,41 metri și lățime (fără oglinzi), de 1,39 metri. Are și două portiere laterale, cea a șoferului cu deschidere spre spate, iar cea a pasagerului cu deschidere normală. Panoul frontal a caroseriei este identic cu cel din spate, astfel încât, uneori nu-ți prea dai seama care este fața mașinii, diferența fiind la nivelul stopurilor/farurilor. Cu roți înguste, de 14 inchi, Opel Rocks-e promite un diametru de virare de doar 7,5 metri. Evident, parcarea n-ar trebui să fie o problemă, chiar și în spații foarte mici.

Interiorul oferă loc pentru două persoane (Opel spune că au loc și cei de 1,9 metri înălțime), iar planșa de bord este foarte simplă și oferă doar informațiile absolut necesare (km, autonomie, nivelul de încărcare a bateriei). În rest, există port USB și un suport pentru smartphone pe consola centrală, Rocks-e fiind compatibil cu aplicația myOpel. Portbagaj clasic nu există, dar se poate folosi spațiul de 63 de litri de la picioarele pasagerului.

Opel Rocks-eOpel Rocks-e este echipat cu o baterie de 5,5 kWh, care alimentează un motor electric de 8 CP. Autonomia maximă ajunge la 75 km, iar viteza maximă la 45 km/h. Cu o capacitate atât de mică, bateria se poate încărca complet în 3,5 ore de la o priză normală, cu ajutorul cablului de 3 metri care vine la pachet cu autovehicului. Masa lui Rocks-e, cu tot cu baterie, dar fără șofer, este de 471 kg.

Opel spune că Rocks-e este ideal pentru traficul în orașele aglomerate, iar prețul mașinii ar trebui să fie mult sub cel al unei mașini electrice de clasă mică, în timp ce o rată de leasing ar putea fi de aceeași valoare cu a unui abonament lunar pentru mijloacele de transport în comun.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.