Home ȘtiriProiecte secrete Planurile Alfa Romeo: electrificare și mai multe SUV-uri

Planurile Alfa Romeo: electrificare și mai multe SUV-uri

de Răzvan Măgureanu
Alfa Romeo Giulia 2024

Noul șef al lui Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, vrea să transforme marca italiană în brandul global de lux al grupului Stellantis utilizând platformele electrificate ale grupului.

Computer picture: Schulte Design

Alfa Romeo a vândut în 2022 în Europa doar 32.531 automobile după un minim absolut de 25.964 unități înregistrate în 2021. Mai jos de atât de nu se poate.

Însă noul șef venit de la PSA, Jean Philippe Imparato, vrea să schimbe acest lucru și să scoată Alfa Romeo din criza din ultimii ani.  Imparato vrea să facă acest lucru intensificând electrificarea mărcii, lansând noi modele de SUV-uri și de modele legendare cu retrodesign.

Sunt planuri frumoase pe care le creionase și regretatul Sergio Marchionne care plănuise ca Alfa să ajungă la vânzări anuale de 400.000 unități. Însă acum este o mare diferență față de acum cinci ani. Acum, Alfa Romeo are sprijinul grupului Stellantis și Imparato vrea să utilizeze platformele electrificate ale Grupului Stellantis pentru noile modele.
Din 2024, Alfa Romeo va lansa mai multe modele electrificate iar din 2027 noile modele pentru Europa, China și SUA vor fi doar electrice. O echipă de 49 experți lucrează la noua strategie Alfa Romeo. De asemenea, Alfa Romeo l-a angajat pe designerul Alejandro Mesonero-Romanos, care vine de la Renault unde a fost responsabil pentru designul mărcilor Dacia și Lada. Acesta a lucrat înainte la Seat unde a dezvoltat Leon, Arona, Ateca și Tarraco.  Iată în continuare planul de modele Alfa Romeo.

Alfa Brennero

Modelul denumit după pasul Brenner este un SUV de clasă mică care se va produce la uzina Fiat din Polonia alături de viitorul Fiat 600 (succesorul lui Fiat 500X) și de viitorul Jeep Renegade. Brennero se va baza pe platforma E-CMP d ela PSA utilizată și de Opel e-Mokka, e-Corsa, Peugeot e-208, e-2008, deoarece platforma STLA Small a grupului Stellantis va fi disponibilă abia în 2026.
Alfa Romeo Brennero va fi primul model full electric din istoria lui Alfa Romeo însă va avea și versiuni mild și Plug-In hybrid.
Versiunea electrică va avea bateria de 54 kWh și mootrul de 156 CP care a debutat sau debutează curând pe faceliftul lui e-208 dar și pe e-308.

Alfa Romeo Giulia și Stelvio

Lansate în 2016 respectiv 2017, Giulia și Stelvio se află la finalul carierei lor și o nouă generație va urma în 2024. În timp ce modelele actuale se bazau pe platforma Giorgio noua generație va utiliza platforma STLA large a grupului Stellantis.

Noua platformă permite utilizarea sistemelor de propulksie hibride dar și full electrice. Astfel, noua Giulia va fi al doilea model electric de la Alfa și se va lansa în 2025. Confoirm declarațiilor date de Imparato revistei auto motor und sport, viitoarea Giulia electrică va avea trei versiuni: una de 350 CP, Veloce de 800 CP și Quadrifoglio de 1000 CP care se va baza pe layoutul de la Maserati Granturismo Folgore cu un mootr electric în față și două în spate.

Deoarece Giulia se va baza pe platforma STLA Large, capacitatea bateriei va fi de peste 100 kWh, platforma STLA large putând acomoda baterii cu capacități între 101 și 118 kWh.  Versiunea de bază a lui Giulia va avea autonomie de 800 km, în timp ce autonomia lui Quadrifoglio va fi de doar 400 km.

Imparato dorește ca mărcile Alfa Romeo și Maserati să coopereze mai mult atât în ceea ce privește  dezvoliarea modelleor cât și în ceea ce privește rețeaua de vânzări și de service.

Alfa Romeo Stelvio se va lansa pe aceeași platformă și va primi de asemenea o versiune pur electrică.

Sedan de lux Alfa Romeo

Alfa are ambiții să concureze cu Mercedes EQS și Porsche Taycan și plănuiește pe aceeași platformă STLA large un sedan de lux cu o baterie de peste 100 kWh și o autonomie mai mare decât a rivaililor.

Alfa Romeo 6C

Alfa  va prezenta în această primăvară o mașină sport cu design retro care ne amintește de Alfa Romeo 33 Stradale. Acest model care este proiectat ca un ultim omagiu adus motorului cu ardere internă și va utiliza o platformă proprie care nu are legătură cu platformele STLA.  Imparato a spus că această mașină este “iconică, super sexi și imediat recunoscută ca o Alfa Romeo”.

Alfa Romeo Castello

Din 2027, Alfa vrea să lanseze încă un SUV poziționat deasupra lui Stelvio. Unele surse au anunțat numele de Castello dar acesta nu este sigur. Alfa și-a botezat SUV-urile după numele unor trecători alpine faimoase din Italia. Castello nu reprezintă numele vreunei trecători montane ci vine de la Castello Sfortzeso, un palat din zona istorică a orașului Milano, unde s-a născut brandul italian.

Castello ar trebui să fie un rival pentru BMW X5 și ar urma să fie construit tot pe platforma STLA Large. Un astfel de SUV de lux și-a dorit și Sergio Marchionne, dar Alfa nu a reușit niciodată să îl construiască din cauza lipsei de fonduri și a vânzărilor slabe înregistrate de Giulia și Stelvio. Dar acum, italienii au platforma STLA Large și o forță financiară mult mai mare ca parte din concernul Stellantis.

Astfel, dacă totul merge conform planurilor, Alfa Romeo va avea în 2027 patru SUV-uri: Brennero, Tonale, Stelvio și Castello. Plus două sedanuri Giulia și unul de clasă mare și plus sportivul 6C. Și mai există zvonuri despre un eventual GTV/Spider.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.