Home Retro Porsche Carrera GT aparținând lui M. Schumacher este de vânzare

Porsche Carrera GT aparținând lui M. Schumacher este de vânzare

de Răzvan Măgureanu
Porsche carrera GT Michael Schumacher

Porsche Carrera GT este un model rar și scump deoarece au fost produse numai 1282 exemplare. Mașina este și mai scumpă dacă a avut un proprietar celebru cum este cazul de față.

Foto: Auto motor und sport

Porsche Carrera GT a fost primul model de serie care a avut o caroserie integrală din plastic ranforsat cu fibră de carbon. dar aceasta este doar o parte din tehnologia care a făcut ca acest model să devină legendar. Motorul V10 aspirat de 5,7 litri și 612 CP este o altă realizare de excepție.  Dar nu doar datorită tehnologiei de excepție prețurile sunt foarte mari.

Porsche a intenționat să producă 1500 exemplare între 2003 și 2006 dar în final a produs numai 1282 unități la uzina din Leipzig. Prețul la lansarea din 2003 era de 452.000 euro. Între timp însă, prețurile au explodat și în prezent se cere de patru cinci ori mai mult decât a costat mașina de nouă.

Porsche Carrera GT revine în actualitate deoarece pe internet este de vânzare un exemplar care a aparținut lui Michael Schumacher. Cum marele campion german este țintuit la pat din cauza accidentului groaznic pe care l-a avut la ski în 2013, probabil că familia s-a gândit să îl vândă.

Mașina este expusă la Roock Sportsystem în Leverkusen. Este un exemplar vopsit în culoare neagră, cu jante negre și care are la bord 14.200 km. Pentru o mașină de colecție par mulți kilometri dar sunt multe exemplare care au un număr similar de kilometri pentru că mulți clienți ai acestei mașini au vrut să se bucure de performanțele ei și au condus-o destul de mult.

În dreptul prețului scrie “la cerere” dar noi bănuim că e vorba de niște milioane de euro. Un mic autocolant lipit pe spate MS amintește de numele proprietarului. Sigur că oricine poate lipi uin astfel de sticker dar documentele mașinii dovedesc clar originea ei.  Noi avem o oarecare urmă de îndoială deoarece în perioada 2000-2004, Schumacher a câștigat cinci titluri cu Ferrari și e ciudat că Schumacher și-a cumpărat un supercar de la rivali pentru că exact în acea perioadă Ferrari lansase supercarul Enzo.

Porsche carrera GT

Alte exemplare Porsche Carrera GT oferite la vânzare au prețuri amețitoare.
Un Porsche Carrera GT care a aparținut actorului de comedie american Jerry Seinfeld este de vânzare pe platforma de licitații “Bring a Trailer”.  Are doar 6000 km la bord iar prețul a ajuns la 1,86 milioane USD.

Un alt Carrera GT cu numai 400 km la bord și-a schimbat de curând propietarul pentru 2 milioane USD (1,81 milioane euro).  În martie 2022 s-a vândut un Carrera GT cu peste 2 milioane USD de către casa de licitații Mecum. Era vopsit în culoare seal gri metalizat și avea doar 290 km la bord.
Dar cel mai scump exemplar este disponibil pe platforma online DuPont Registry. Proprietarul cere pe ea nu mai puțin de 3,5 milioane USD (3,12 milioane euro) deoarece mașina este ca nouă, având numai 43 km la bord.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.