Home Modele noi Oficial: Noua Kia Sportage, a cincea generație

Oficial: Noua Kia Sportage, a cincea generație

de Dan Damian
Kia Sportage 2021

Kia a prezentat astăzi cea de-a cincea generație Kia Sportage, model care vine cu un design mult mai dinamic și cel mai spectaculos interior Kia.

Noul model, care va avea, în premieră, o versiune europeană dedicată, abordează un stil mult tehnologizat, complet diferit de ceea ce a făcut Kia până acum pentru Sportage. De fapt, estetica era anunțată cumva de liniile modelului EV6, dar Kia a venit cu o interpretare originală pe liniile acestui SUV compact. Kia Sportage a renunțat complet la liniile rotunjite și mizează pe elemente puternice și încordate. Piesa de rezistență este partea frontală, cu lumini LED plasate pe verticală, în stil bumerang, care încadrează farurile LED. Exact ceea ce Kia numește Opposites United, noul limbaj estetic al constructorului coreean. Nu lipsește grila Tiger Nose, reinterpretată și pusă în evidență de “plasa” neagră.

Kia Sportage 2021Spatele afișează stopuri împărțite pe hayon și caroserie, unite printr-i linie de efect vizual și se remarcă plasarea înaltă a acestor elemente. Din profil, noua Kia Sportage sugerează dinamică nu prin linia descendentă a plafonului, ci prin cea ascendentă a geamurilor laterale. Tabloul este completat de noul model de jante, care pare conceput pentru mașinile electrice.

Kia Sportage 2021 interiorInteriorul oferă o atmosferă spectaculoasă prin display-ul uriaș, care unește tabloul de bord și ecranul central al sistemului multimedia. Rezultatul este un display curbat, ușor orientat către șofer, care ocupă cea mai mare parte a planșei de bord. Sub acesta se află grile discrete pentru ventilație. Deloc discrete și desenate în stilul celor de la noul Sorento sunt grilele de pe laterale, care sunt deja element de design. Pe consola centrală, dar pe o fâșie foarte îngustă, se află comenzile climatizării, în cel mai minimalist stil adoptat de Kia până acum la acest aspect.

Schimbătorul este, cum era de așteptat, unul rotativ, iar lângă butonul acestuia se găsesc celelalte comenzi care gestionează modurile de condus. Kia nu a anunțat deocamdată nimic legat de gama de motorizări, dar știm că diesel-ul nu va dispărea din ofertă și ne putem face o idee privind la propulsoarele noului Hyundai Tucson, fratele său tradițional de platformă.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?