Home Modele noi Opel Grandland facelift: o nouă identitate și tehnologii în premieră

Opel Grandland facelift: o nouă identitate și tehnologii în premieră

de Dan Damian
Opel Grandland

La 4 ani de la debutul lui Grandland X, constructorul german vine cu un amplu facelift și prezintă modelul Opel Grandland. Fără X.

Opel a operat modificări ample SUV-ului său compact Grandland X, lansat în 2017. Faceliftul vine cu o nouă denumire, Opel Grandland, fără “X”, așa cum s-a întâmplat și în cazul faceliftului lui Crossland. Așa cum era de așteptat, Opel a implementat noul său limbaj estetic, Opel Pure Vizor, care se potrivește mai bine acestui model, în condițiile în care noul Grandland mizează pe un aspect mai tehnologizat și mai agresiv decât look-ul conservator de până acum. Evident, ideea a fost preluată de la noul Mokka, dar adaptată dimensiunilor mai mari ale lui Grandland.

Opel Grandland

Noile faruri cu tehnologie LED, IntelliLux LED Pixel Light, adaptive, cu câte 84 de de elemente LED pe fiecare far, aduc un plus de confort și siguranță la condsul pe timp de noapte, spune constructorul german, care menționează și introducerea în premieră pentru Opel a sistemului Night Vision (preluat din grupul Stellantis). Acesta folosește senzori de infraroșu pentru a detecta animalele și pietonii, de la o distanță de circa 100 metri, pe baza diferențelor de temperatură și le semnalizează apoi pe tabloul de bord. Este o tehnologie pe care PSA a implementat-o, în premieră, acum trei ani, pe a doua generație a modelului 508.

Interiorul a trecut de la tabloul de bord convențional, analogic, la cel Pure Panel, care constă în două display-uri, unul fiind tabloul de bord și celălalt display-ul central (până la 10 inchi), orientat către șofer, dar ambele sunt în același cadru. De asemenea nou este Highway Integration Assist, în combinație cu versiunile echipate cu cutie de viteze automată. Acesta folosește o cameră video și senzori radar pentru a menține automat o distanță constantă față de mașina din față, centrând în același timp mașina pe mijlocul benzii de rulare.

Opel Grandland

Constructorul german nu a menționat deocamdată nici un fel de schimbări la nivelul gamei de motoare, dar a spus că versiunile PHEV vor fi menținute în paleta de propulsoare, alături de motorizările convenționale, diesel și benzină.

Livrarea noului Opel Grandland va începe în toamna acestui an, când vor fi comunicate și prețurile acestui facelift.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.